IDEI DE AFACERI
AFACERI.IDEI.EXEMPLE.LEGISLATIE.FRANCIZE.PLANURI DE AFACERI.UMOR.SEX.SCRIPTURI . Mihai Daniel Omae Scripturi gratis: http://scripturi.3xforum.ro
Lista Forumurilor Pe Tematici
IDEI DE AFACERI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE IDEI DE AFACERI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ElizaElizaiubi
Femeie
23 ani
Satu Mare
cauta Barbat
23 - 53 ani
IDEI DE AFACERI / IDEI DE AFACERI.PLANURI.STRATEGII.MANAGEMENT.RESURSE UMANE. / Bani din fotografie digitala  
Autor
Mesaj Pagini: 1
omaebazooka
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 494
Bani din fotografie digitala

In ultimii ani avansul tehnologic a facut posibil accesul multor persoane la aparate foto profesioniste care sa permita realizarea de fotografii de stock. Pe de alta parte dezvoltarea internetului, cresterea numarului de siteuri web si tehnologii multimedia online, au dus la necesitatea crescuta de imagini pentru a fi prelucrate in cadrul graficii web. Cererea de imagini pentru web, este caracterizata de faptul ca cerintele referitoare la marimea imaginii (dpi) pot fi mai mici decat cele din grafica publicitara.

Ca urmare tot mai multe tipuri de aparate foto digitale se califica si va permit sa abordati realizarea unei astfel de profesii/afaceri.

Pe internet au aparut tot mai multe portaluri, in care fotografiile facute de dumneavostra pot fi vandute. In functie de organizator si conditiile existente pe website-ul de imagini unde veti incerca sa le vindeti, accesul si afisarea unor fotografii realizate de dv. poate fi gratuit sau pe baza unui abonament lunar.

Va recomandam sa incepeti cu scoaterea fotografiilor la vanzare pe website-uri ce nu solicita o taxa de membru.

Nu toate fotografiile dumneavostra vor fi acceptate pentru a fi listate spre vanzare. In functie de bursa de imagini la care apelati, veti intalnii conditii specifice pe website-ul acesteia cu privire la fotografiile/imaginile acceptate spre vanzare si calitatea acestora.

Pretul pe care il puteti obtine pe o imagine difera in functie de locul unde le vindeti.

Astfel in unele burse de imagini toate imaginile uploadate de dv. vor costa initial in jur la 1 dolar sua, urmand ca pe masura ce acestea sunt cumparate (downloadate) de mai multi cumparatori, pretul acestora sa creasca (deoarece imaginea este mai bine cotata).

In alte locuri puteti avea optiunea de a vinde o copie unica a unei imagini/fotografii la un singur utilizator. In acest caz, costul imaginii este mult mai ridicat, pe unele website-uri putand sa atinga si cateva sute de dolari sau mai mult, insa nu veti avea posibilitatea de a revinde imaginea in cauza (cedand in exclusivitate drepturile de folosinta ale acesteia).

Inainte de a va angrena in aceasta activitate, este esential sa intelegeti notiunile privind drepturile de propietate asupra imaginilor, notiunea de "royalty free" si de cedare/vanzare a acestor drepturi. In multe cazuri, veti gasi explicatii cu privire la acestea pe siteurile web in cadrul carora veti incerca sa vindeti imaginile/fotografiile dumneavoastra.
Cateva sfaturi pentru a realiza fotografii de succes:

    * In caz ca optati pentru un aparat foto digital, inainte de a cumpara o camera digitala (aparat foto digital) asigurati-va ca calitatea (numarul de megapixeli, zoom-ul optic, etc) va va permite sa realizati imaginile conform cerintelor website-urilor unde intentionati sa afisati imaginile (fotografiile) spre vanzare
    * Multe siteuri web de vanzare a imaginilor digitale permit sa vizualizati numarul de imagini care a fost downloadat, pe teme si subiecte de fotografie. Astfel va puteti orienta spre un subiect de fotografie profitabil, care se cere. De regula domeniul de afaceri (business) este cel mai cautat.
    * In momentul in care credeti ca aveti o idee buna cu privire la un subiect de fotografiat, fotografiati acel subiect in mai multe ipostaze si unghiuri, in felul acesta marind sansele ca fotografiile dv. sa fie ceea ce cumparatori cauta. In multe cazuri aceasta este o posibilitate de a scoate la vanzare acel subiect atat cu licenta multipla (plata la numar de downloaduri), cat si cu licenta unica de folosire.
    * Creati un portofoliu online de fotografii al dv., care sa va ajute pe viitor in prezentarea dumneavostra catre firmele ce scot la vanzare fotografii
    * Documentativa privind tehnicile de fotografie digitala din carti existente si tutorialuri de pe internet. Multe website-uri specializate in vinderea de fotografii digitale permit sa manipulati fotografiile cu ajutorul unui program de grafica inainte de a le trimite. Mai multe informatii despre aceasta veti gasi de regula pe aceste website-uri.

Unde puteti incerca sa vindeti fotografiile/imaginile dv.:

Comunitate de imagini "royalty free" si fotografii de "stock"

Stock imaging

Stock images

ScandinavianStockPhoto
Alte linkuri utile

Exemplu de portofoliu online

Tutoriale de folosire Photoshop si procesare imagini.
Efecte in Photoshop pentru fotografii digitale.

Reviews & evaluari camere foto digitale

Institutul de Fotografie din New York

Contin directoare cu agentii de Advertising

Director de direct marketing

Art Network - Teaching Artists the Fine Art of Marketing Art

APA - Asociatia Fotografilor din Advertising in America


_______________________________________
"WEBMASTERS TOP"                  "Producator vinuri nobile       Free scripts for site

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la