IDEI DE AFACERI
AFACERI.IDEI.EXEMPLE.LEGISLATIE.FRANCIZE.PLANURI DE AFACERI.UMOR.SEX.SCRIPTURI . Mihai Daniel Omae Scripturi gratis: http://scripturi.3xforum.ro
Lista Forumurilor Pe Tematici
IDEI DE AFACERI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE IDEI DE AFACERI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Elena01
Femeie
19 ani
Braila
cauta Barbat
19 - 31 ani
IDEI DE AFACERI / IDEI DE AFACERI.PLANURI.STRATEGII.MANAGEMENT.RESURSE UMANE. / aranjamente florale  
Autor
Mesaj Pagini: 1
omaebazooka
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 494
FLORISTICA
Trucuri pentru aranjamente florale reusite


Pentru a putea simti si in locuinta noastra schimbarile pe care le aduc anotimpurile in natura, este bine sa folosim pe cat posibil florile specifice sezonului respectiv. Astfel, putem alege, de exemplu, narcisele pentru primavara, gladiolele pentru vara si crizantemele pentru toamna.

Iarna se recomanda:
- plante tipice de sera (garoafe, fresia, gerbera, etc.);
- aanjamentele facute din flori uscate care isi pastreaza timp indelungat culoarea naturala si care pierd ceva din rigiditatea lor daca li se adauga si cateva fire uscate de floarea miresei;
- buchete din ierburi, fructe uscate sau tot felul de uscaturi cu forme interesante pe care le putem culege vara si toamna din plimbarile facute la munte, prin parcuri sau la marginea orasului - spice de ierburi, scaieti, ramuri de laur, matraguna, etc.;
- ramuri cu boabe colorate: maces, paducel, dracila, etc., culese toamna, inainte de inghet, si la care boabele isi pastreaza mult timp forma si culoarea;
- ramuri interesante prin linia lor: salcia, sau prin mugurii lor: fag, latita, ulm, etc.;
- ramuri cu frunze colorate culese toamna si tinute 15-20 de zile intr-un amestec de 1/3 glicerina si 2/3 apa; astfel tratate, ele isi vor pastra frunzele toata iarna.

Spre sfarsitul iernii putem face sa infloreasca in casa ramuri de alun, arin, corn. Ramurile de forsythia, gutui japonez, infloresc mai repede daca sunt imbaiate 9-10 ore in apa avand temperatura de 30 grade Celsius.

Aranjarea florilor difera si in functie de destinatia pe care o au camerele. Astfel, in hol, care este de obicei slab luminat, pata de culoare pe care o aduce un buchet simplu, monocrom, armonizat cu celelalte culori folosite este preferat unei plante in ghiveci ce se va ofili din cauza lipsei de lumina.



Cand se realizeaza aranjamente florale care urmeaza sa fie amplasate in sufragerie, e bine sa se tina seama de culoarea fetei de masa, a seturilor, de vesela, de tipul de mobilier; intr-o camera moderna aranjamentele vor fi de preferinta scunde, compacte, contand mai ale sprin culoarea lor; intr-o camera amenajata intr-un anumit stil, ele pot fi mai inalte, dar este de dorit ca in acest caz buchetul sa fie cat mai aerisit.

Camera de zi si de primire se decoreaza cu buchete mai bogate. La alegerea culorilor se va tine seama de culoarea perdelelor, a covoarelor, a mobilierului si chiar a tablourilor.

De exemplu, intr-un buchet asezat pe o masuta care se afla in fata unui tablou, se va regasi culoarea dominanta a tabloului; buchetul asezat pe masuta scunda din fata grupului canapea - fotolii devine agreabil daca culoarea floirlor si cea a tapiteriei sunt complementare.
In birou, aranjamentele vor fi sobre, dominand eleganta liniei, atat a florilor (se pot folosi si ramuri) cat si a vaselor utilizate.

In dormitor, se vor evita florile parfumate; oricum, seara este recomandat sa le scoateti din camera. Aranjamentele pentru dormitor trebuie sa fie colorate si gratioase. In camera copiilor sunt indicate buchete vesele, viu colorate, in vase cu stabilitate buna sau agatate in perete, pentru ca sa nu se rastoarne.

Este o idee buna sa le prezentati copiilor de mici lumea minunata a florilor si chiar sa ii invatati sa creeze aranjamente interesante.

Tipul si dimensiunea buchetului difera in functie de mobila si inaltimea la care se aseaza. Este de dorit ca:
- pe o masuta inalta, cu unul sau trei picioare, aranjamentul sa fie scund sau descendent;
- asezat direct pe podea, aranjamentul floral trebuie sa fie inalt si bogat;
- pe o masuta scunda, vazut de sus, buchetul trebuie sa fie scund si compus pe orizontala.

Un aranjament pentru masa din sufragerie, vazut din toate partile, poate avea o forma simetrica. Compus pentru a fi asezat pe o mobila asezata langa perete, buchetul trebuie sa aiba o singura ''fata'', si poate fi construit asimetric.

Culoarea aleasa pentru un aranjament floral este determinata, in general, de locul in care este asezat acesta. Alegeti o schema monocroma si un design cat mai compact, pe un fundal multicolor (tapete, perdea). Daca folosim o singura varietate de flori, este bine ca ele sa nu fit toate in acelasi stadiu de dezvoltare; cativa boboci intre florile mai deschise dau buchetului mai mult farmec.

Buchetul poate fi multicolor cand se profileaza pe un fundal linistit, zugravit intr-o singura culoare. Se poate alcatui din:
- flori din aceeasi specie in diverse tonuri ale unei culori; de exemplu, din craite mergand de la galben-crem la galben-portocaliu sau caramiziu; din carciumarese in diverse tonuri de roz si rosu;
- flori din diverse specii si culori (margarete cu floarea rotunda, albe, roz, galbene, nemtisori albastrii in forma de spic, floarea miresei in forma de umbrela deschisa). Astfel de buchete multicolore, rustice, tipice sezonului estival, sutn de mare efet, daca li se adauga cateva spice de ierburi.
La compunerea buchetului putem combina: galben cu violet, galben cu caramiziu, roz cu alb, portocaliu cu albastru. Culoarea galbena trebuie folosita cu atentie, deoarece datorita ei buchetul poate deveni tipator.

Pe langa flori, in aranjarea buchetelor se mai folosesc si frunzele acestora sau frunzisul altor plante.

Efecte interesante se obtin cand culoarea florilor si a frunzelor contrasteaza - flori rosii cu frunze de crin verde, vargat cu alb; tufanele galbene cu frunze rosii de toamna, ramurele de brad sau pin cu boabe rosii de maces, etc., sau cand in frunzisul folosit regasim una din culorile florilor, de exemplu cand combinam garoafe sau gerbere galbene cu frunze de croton galben.

Buchetele de flori se compun si in functie de tipul de flori pe care le avem la dispozitie. In cazul unor flori se pot combina in acelasi buchet diversele varietati ale aceleiasi specii (carciumarese, craite, nemtisori, galbenele, etc.).

La trandafiri, gladiole, dalii, acest lucru nu este in general recomandabil - trandafirii simpli din grupul polyantha si floribunda vor parea saraci in combinatie cu trandafirii mari si batuti ai grupei hibrizi de thea; daliile mari, hibride, vor coplesi prin masa lor de culoare gratioasele dalii pompon.

Se obtin efecte placute combinand fie flori de aceeasi forma, de exemplu, de tipul margareta, dar din specii si culori variate: margareta obisnuita alba cu margareta galbena, roz, rosie, fie de forme contrastante: forma de spic (nemtisori, cafelute), cu forme de margareta si cu cele de umbrela intinsa (floarea miresei).

Prin folosirea de ierburi decorative in buchetele de vara sau a unor ferigi (Adianthum) sau Asparagus sprengeri (Umbra iepurelui) in buchetul de iarna acestea devin mai aerisite si gratioase.

Tendinta frecventa de a folosi prea multe flori, inghesuite in vase prea mici - buchete gen ''matura'' - este o greseala care trebuie evitata.





Floristica in decoratiunile interioare
Publicat la data de 18.05.2006


Plantele sunt cele mai indragite elemente pentru decorarea locuintei sau a biroului. Dar trebuie sa recunoastem ca de multe ori acestea ne dau bataie de cap: trebuie ingrijite si supravegheate permanent

Acum, plantele ne ofera o varianta practica, insa nu mai putin delicata si estetica: aranjamentele florale cu plante uscate, in vase atragatoare.

In momentul actual sunt la moda decoratiunile naturale numite "floristica". Acestea sunt in general aranjamente din plante uscate si chiar artificiale asezate in vase, realizate cu bun-gust de specialisti. La magazinele de specialitate puteti gasi astfel de decoratiuni (cu dimensiuni cuprinse intre 10 cm si 150 cm). Aceste aranjamente florale cu plante uscate prezinta avantajul ca se pastreaza mult timp fara a-si schimba culoarea sau forma, fara nici o ingrijire, ceea ce le face la fel de practice, pe cât sunt de estetice.

Specialistii care le asambleaza au in vedere nu numai aspectul lor: pot fi transportate fara teama ca se vor deforma. Ambalate frumos, devin un cadou ideal pentru doamne, dar si pentru alte ocazii, cum ar fi o casa noua sau un birou elegant. Vasele in care sunt asezate florile sunt in general din ceramica sau sticla transparenta, au forme rafinate si se incadreaza in orice spatiu.

Astfel, aranjamentele mici se potrivesc pe piesele mici de mobilier sau pe rafturi, dar la fel de bine vor arata pe un birou, caruia ii vor da o nota calda.

Locurile intunecoase, ca holurile, pot fi decorate cu ajutorul floristicii: un aranjament mic dispus pe o masuta sau un aranjament inalt amplasat intr-un colt va da eleganta.

Plantele din care sunt compuse aranjamentele provin din Asia, Australia, mai multe colturi ale Europei. Dupa ce sunt culese cu grija in sezoane diferite, acestea sunt uscate si preparate, pentru a nu-si modifica aspectul in timp. Unele sunt parti de plante cunoscute, precum macul, lotusul, pinul. Majoritatea insa va vor surprinde prin forme si culori, ca si cum ati face o calatorie prin lume. Daca vreti sa va incercati talentul, puteti cumpara de la acelasi magazin manunchiuri de plante uscate, de diverse categorii si specii, pentru a compune singuri aranjamente, in vasele alese de dumneavoastra. Pentru a realiza astfel de aranjamente florale, veti afla mai multe secrete in numerele viitoare ale revistei. De asemenea, puteti comanda aranjamente in functie de spatiile pe care doriti sa le decorati sau de culorile de care aveti nevoie.
    -Aranjament din flori uscate si artificiale - Apache Deco; 79 lei
-Clasicele buchete sunt disponibile acum in variante care nu se usuca niciodata. Acestea sunt modele simple, insa variantele sunt nelimitate - Green Shop; de la 15 lei
   

    -Clasicele buchete sunt disponibile acum in variante care nu se usuca niciodata. Acestea sunt modele simple, insa variantele sunt nelimitate - Green Shop; de la 15 lei
-Un cadou care incalzeste atmosfera, la fel de frumos din orice unghi. inalþime: 25 cm - Green Shop; 27 lei
    -Aranjament din flori uscate si artificiale - Apache Deco; 55 lei
-Vasul de sticla prin care se vad plante in culori calde este deosebit de rafinat. Aranjamentul este unicat. inalþime: 35 cm - Green Shop; 40 lei








Aranjament de toamna cu grau si flori uscate
Materiale:
- lipici
- un manunchi mare de grau uscat; ideal este sa fie de culori diferite.
- frunze uscate de stejar
- 6-7 flori uscate
- elastic cauciucat
- sfoara de rafie
- foarfeca
Instructiuni:
1. Adunati firele uscate de grau si egalati coditele, batandu-le usor de tablia unei mese; legati-le cu elasticul cauciucat. Prindeti manunchiul cu o mana si trageti in afara de cozile graului astfel incat sa se creeze o baza mare pe post de suport.
2. Taiati coditele graului astfel incat baza sa fie cat mai plata si aranjamentul sa nu cada.
3. Creati un buchet din florile si frunzele uscate, care sa fie atasat de manunchiul de grau. Taiati coditele frunzelor de stejar, daca este nevoie. Daca doriti, puteti lipi buchetul direct peste elasticul cauciucat, sau il puteti prinde de acesta cu ajutorul coditelor frunzelor si sa intariti punctul de prindere cu lipici.
4. Adaugati diferite tipuri de flori uscate, dupa cum se vede in imaginea alaturata.
5. Manunchiul se infasoara cu sfoara de rafie.
Idei de utilizare:
- aranjament pentru masa, asa cum este, sau asezat intr-un cos
- creati mai multe aranjamente de acest fel, dar de inaltimi diferite, pentru a obtine un efect interesant
- decoratie pentru usa
- indiferent unde il asezati, puteti grupa mai multe flori uscate in fata aranjamentului
- in loc de sfoara de rafia puteti folosi o panglica colorata.

   
Aranjamentele de toamna
Vara este un lucru obisnuit sa decorati casa cu flori din gradina sau cumparate, aranjate in vaze sau cosuri. Decoratiunile de toamna pot fi insa mult mai somptuoase - culorile mai bogate, frunzele, florile si chiar fructele uscate sunt resurse pentru crearea unor aranjamente, coronite sau ghirlande interesante.
Pentru a face astfel de aranjamente aveti nevoie mai intai de o serie de obiecte, unelte si materiale.
Cutia cu unelte - pastrati intr-o cutie obiectele si/sau uneltele de care va folositi cand faceti decoratiunile. Includeti in aceasta cutie o ruleta de masurat, un creion, ghemuri de sarma de diferite grosimi, rafie, cuie si ciocan, agatatori, banda adeziva, ceara, chiar si bucati de fetru, o foarfeca mare si una mica, clesti, lipici sau un pistol de lipit.    
      Obiecte care pot fi utilizate in realizarea aranjamentelor - cand megeti la munte, va plimbati prin padure sau prin parc, adunati conuri de brad sau de pin, diferite ramurele infrunzite sau uscate, grau sau orice altceva pe care credeti ca il puteti folosi.
      Decoratiuni refolosibile - cumparati cateva frunze uscate si tratate cu substante speciale, sau confectionate din material textil (aveti grija sa fie foarte bine realizate!) de la magazine speciale de decoratiuni sau de la florarie. Cu aceasta ocazie cumparati si un manunchi de grau uscat, eventual de diferite culori si uitati-va dupa panglici de culori potrivite pentru un aranjament de toamna.
Coronite de toamna - decorati usa casei cu coronite de sezon, facute chiar de dvs. Nu este o tehnica foarte complicata, e nevoie numai de asamblarea unor materiale.    
   
Depozitarea - pastrati ghirlandele sau coronitele pe care le-ati facut in cutii de plastic acoperite, pentru a le folosi si anul urmator. Evident ca bomboanele, dovlecii sau alte produse care se strica nu trebuie pastrate, dar porumbul si frunzele uscate, graul sau merisoare/coacaze uscate se pot tine in general cativa ani.
Aranjamente pentru toamna 2006
Daca va place sa aveti casa decorata cu diferite aranjamente florale, fructe, frunze, etc., dar nu aveti timp sa le cumparati gata facute sau pur si simplu nu ati gasit in magazine ceea ce doriti, acordati putina atentie acestui articol. Veti gasi o gramada de idei din care sa va inspirati.
Proiectele pe care vi le prezentam nu numai ca sunt frumoase, dar pot fi realizate destul de rapid, iar elementele din care sunt facute sunt si usor de gasit.
Materialele sunt naturale: frunze, conuri de brad, ramuri uscate, stiuleti de porumb, dovleci si/sau tartacute, si pot fi combinate cu obiecte de prin casa precum ar fi lumanarile, ghivece cu plante, fructe, etc., pentru ca rezultatul final sa fie un aranjament de sezon extraordinar.
Ghirlanda cu dovleci mici
- un aranjament simplu, cu frunze uscate -
Avantajul acestui aranjament de toamna este ca poate fi realizat intr-o gama larga de culori pentru a se potrivi cu nuantele din interiorul casei dvs. - ce trebuie sa faceti este sa schimbati frunzele sau lumanarile.
Aranjamentul va capata inaltime prin utilizarea sfesnicelor sau a unor lumanari inalte, conice. Lumanarile trebuie sa aiba culori in ton cu cele ale frunzelor, sau complementare (opuse pe cercul culorilor).
Ce va trebuie:
- 5-9 dovleci mici sau tartacute;
- frunze uscate sau 1-2 ghirlande cu frunze artificiale;
- lumanari asezate in sfesnice sau lumanari inalte, conice sau in forma e piramida.
Daca doriti sa cumparati ghirlanda, alegeti una cu frunze aurii, verzi, rosii, maronii sau chiar de culoare purpuriu inchis. Daca preferati ca frunzele sa fie adevarate, atunci adunati-le si legati-le cu o ata sau sfoara subtire. Ghirlanda trebuie intinsa pe pervaz, etajera semineului, pe o masa, etc. Daca vreti ca stratul de frunze sa fie mai dens, atunci folositi doua astfel de ghirlande.
Urmeaza apoi dovlecii si tartacutele; ei trebuie aliniati la distante egale unii de altii, de-a lungul suprafetei. Daca nu gasiti dovleci, si ei pot fi cumparati din magazinele de amenajari interioare; o alta ideea este sa ii inlocuiti cu tartacute. Pentru un aspect si mai interesant, lipiti de dovleac o frunza vopsita inainte in argintiu sau auriu.
Nu uitati sa asezati discuri de plastic sub orice element al decorului care se va descompune cu timpul: dovlecii, merele, etc.
Centrul intregului aranjament sau marginile pot si infrumusetate cu sfesnice cu lumanari.
Fructe si arbusti
- simplitatea domneste in acest aranjament elegant -
Asezati 3-5 fructe in sir, pe aceasi linie, in centul suprafetei pe care veti realiza aranjamentul. La margini, asezati o planta de sezon, in ghiveci - alegeti o specie de arbust decorativ, tufe mici de crizanteme, iedera sau, daca se poate, brazi in miniatura. Atingerea toamnei se poate face simtita prin asezarea catorva frunze adevarate sau artificiale, la capetele aranjamentului.
Ce va trebuie:
- 3-5 fructe artificiale sau naturale;
- doua ghivece cu plante;
- frunze de toamna, adevarate sau artificiale.
Plantati arbustii in ghiceve decorative si asezati-i la o anumita distanta unul de altul si intre ele asezati fructele. La sfarsit, plasati frunzele, chiar si printre fructe. Aspectul general nu trebuie sa fie foarte simetric sau sa dea impresia de ordina exagerata.
Cos cu frunze de toamna
- un aranjament plin de dramatism -
Frunzele de toamna, asezate intr-un cos de nuiele dau un aer natural oricarei incaperi. Pentru acest aranjament, folositi frunze naturale, adaugati cateva fire de grau sau de bace, pentru a avea texturi diferite.
De o parte si alta a cosului asezati frunzele.
Ce va trebuie:
- un buchet mare de frunze de toamna;
- un cos de nuiele;
- spice de grau uscat, ramuri uscate de copac;
- doua vaze, ghivece cu flori sau sfesnice cu lumanari.
Asezati cosul de nuiele in mijlocul zonei si aranjati frunzele cum credeti de cuviinta (pentru cei care nu au rabdare, asemenea cosuri pot fi cumparate direct din magazinele de amenajari interioare).
Struguri si fructe
- punctul central este realizat din doua ramuri uscate si fructe -
Uneori se intampla sa gasim in magazinele de decoratiuni interioare unele aranjamente carora nu le putem rezista si pe care le cumparam imediat. La fel s-a intamplat si in cazul acestor struguri artificiali, care sunt perfecti pentru un aranjament de toamna.
Aranjarea lor la un anumit unghi fata de linia peretelui scoate in evidenta si mai bine cupa din centru si fructul artificial din ea.
Ce va trebuie:
- 2 ciorchini de struguri artificiali su ramuri;
- 1 fruct mare (mar sau para);
- o cupa de argint, vaza de sticla sau alt tip de vas;
- optional: ghivece mici cu plante, vaze, lumanari, ramuri.
Asezati fructul in cupa sau alt tip de vas, in centrul zonei in care doriti sa realizati aranjamentul. In dreapta si stanga cupei asezati ciorchinii si restul elementelor decorative, daca aveti.
Aranjament complex de toamna
- interesul este dat de diferentele de inaltime -
Acest aranjament decorativ de toamna este foarte usor de realizat si dureaza pentru mai mult timp.
Cumparati din magazinele de amenajari interioarecateva fructe artificiale si asezati-le la diferite inaltimi cu ajutorul vazelor, cupelor, paharelor si/sau al vaselor decorative. In acest caz au fost folosite pere artificiale, compotiere si vaze de sticla, dar dumneavoastra puteti realiza un aranjament pe tema rustica, cu ajutorul unor fructe naturale si cu niste cuburi sau placute de lemn.
Pentru a da greutate aranjamentului, s-au asezat alaturi doua ghivece cu arbusti decorativi, de aceasta data infrumusetati cu cate doua ramuri rosiatice de copac.
Ce va trebuie:
- 9 fructe artificiale
- vaze, copotiere, cupe, pahare;
- ghivece cu arbusti decorativi sau plante;
- ramuri uscate de copac.
Aranjati fructele in grupuri de cate trei, folosind vaze si cupe pentru a le ridica la inaltimi diferite. Ghicevele trebuie asezate intre aceste grupuri cu fructe, accentuand verdele plantei cu ajutorul unor ramuri uscate de copac adunate din gradina sau parc.
Frunze, frunze, frunze...
- alegeti culori care sa se armonizeze bine cu cele din interior -
Iata un moment potrivit sa folositi intr-un scop bun frunzele uscate pe care le-ati adunat cu ocazia ultimei plimbari prin parc. Daca nu, puteti cumpara frunze artificiale din magazinele de decoratiuni interioare. Odata ce le aveti, trebuie numai sa le asezati de-a lungul zonei in care doriti sa realizati aranjamentul decorativ de toamna; asezati frunzele in asa fel incat unele sa se urce si curbeze natural pe celelalte elemente decorative.
In afara de frunze mai puteti folosi lumanari asezate in sfesnice, vaze, plante sau tartacute.
Ce va trebuie:
- multe frunze uscate sau 3-5 ghirlande de frunze artificiale;
- lumanari si sfesnice;
- optional: vaze, dovleci sau tartacute si alte decoratiuni.
Daca nu cumparati ghirlande de frunze artificiale, atunci legati usor frunzele adunate din curte, de petiol, cu o ata sau sfoara subtire, apoi aranjati ghirlandele in asa fel incat cateva frunze sa cada frumos peste marginea suprafetei de lucru. Frunzele trebuie sa se intercaleze si/sau sa urce pe celelalte elemente decorative.
Mai departe, continuati realizarea aranjamentului prin plasarea unor lumanari, vaze, dovleci mici sau tartacute, sau alte obiecte decorative, printre ramuri, la capatul aranajmentului.
Sfat: pentru a nu deteriora mobilierul, nu uitati sa asezati discuri de plastic sub orice element al decorului care se va descompune cu timpul: dovleci, tartacute, etc.
Aranjament natural
- usor de facut, o incantare pentru ochi -
Dupa o simpla plimbare in parc sau si mai bine, in padure, va puteti intoarce acasa cu decoratiuni perfecte pentru acest aranjament de toamna. Adunati numai cateva obiecte si folositi-le pentru a aduce aerul toamnei in casa dumneavoastra.
Ce va trebuie:
- o bucata de fetru maro sau verde;
- frunze de toamna, ramuri uscate de copac si feriga;
- conuri de brad;
- dovleci mici sau tartacute;
- pietre, ghinde.
Faceti o plimbare in padure sau in parc si adunati frunze aurii de toamna, conuri de brad, frunze uscate de feriga, ramuri, etc.
Odata intorsi acasa, e timpul sa realizati aranjamentul. Asezati pe zona destinata acestuia o bucata de fetru verde inchis sau maro, dupa care incepeti sa aranjati mai intai obiectele mai mari, precum conurile de brad, dovlecii sau tartacutele, etc. (Sfat: pentru a nu deteriora mobilierul, nu uitati sa asezati discuri de plastic sub orice element al decorului care se va descompune cu timpul: dovleci, tartacute, etc.).
Aranjati obiectele in linie sau folositi alte elemente (vaze, cupe, carti, cuburi de lemn, etc.) pentru a le aseza la diferite inaltimi. Locurile ramase libere dintre ele trebuie umplute cu frunze uscate sau muschi, ramuri uscate de copac, etc. La final asezati obiectele mai mici, precum pietricelele, ghindele, conuri de brad mai mici si fragilele frunze de feriga.
Aranjamente decorative pentru toamna ta!


Crearea unor decoratiuni proprii nu este atat de dificila pe cat iti imaginezi. Nici macar nu este nevoie sa investesti sume fabuloase in materialele necesare pentru a organiza decoratiuni spectaculoase pentru acest sezon. Ideile pentru aceasta toamna bogata iti pot veni chiar si privind natura - ai totul la indemana pentru ghirlandele sau coronitele pe care le asezi pe usa de la intrare sau pentru aranjamentele centrale de pe mesele imbelsugate ale acestei toamne. Iata cum poti incepe cu dreptul aceste proiecte personale!

Pune la punct o trusa pentru decoratiuni

Strange la un loc cateva unelte simple si materiale de care vei avea nevoie pentru realizarea acestor decoratiuni. Printre acestea se numara foarfecele, un cutter, un metru pentru luat masuri, clesti, un letcon, lipici, ciocan si piuneze, agrafe, creioane, banda adeziva sau de lipit, sfoara, rafie si tot ceea ce crezi ca vei avea nevoie in acest scop.

Pune intr-o cutie toate aceste lucruri, intr-o maniera pe cat posibil organizata, pentru a-ti facilita accesul la aceste materiale. Asaza cutia la indemana, sa fii sigura ca nu vei pierde timpul atunci cand trebuie sa te apuci de treaba. O mare parte dintre aceste obiecte si materiale iti vor fi utile pentru orice fel de decoratiuni de sezon sau cu ocazia sarbatorilor, astfel incat te asiguram ca aceasta trusa iti va fi de real ajutor!

O plimbare prin padure - inspiratia perfecta!

Unele dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poti folosi pentru decoratiunile din caminul tau le vei gasi, mai mult ca sigur, in gradina din fata casei tale, intr-un parc sau intr-o padure, acolo unde natura este la ea acasa. In plus, nu te vor costa nici macar un banut! Aduna intr-un cos crengi rupte, cu forme intortocheate sau spectaculoase, conuri de pin, frunze uscate, seminte, spice de grau, papura si orice iti mai face cu ochiul... Intr-un aranjament de sezon poti folosi aproape orice element natural de acest tip.

Lucruri pe care le poti folosi in fiecare an

Poti cumpara de la florarie mai multe crengi, frunze sau flori "nemuritoare", "conservate" in culori cat mai vii, pe care sa le integrezi in proiectele tale decorative pentru aceasta toamna. Aceste "bucati de natura" au fost tratate cu substante chimice, astfel incat se pastreaza "moi" ani de zile, fara sa se rupa sau sa se usuce. De regula, sunt disponibile in nuante de verde inchis, de portocaliu sau galben, rosu si maro. De asemenea, spicele de grau si porumbul uscat rezista cat se poate de bine.

Daca vrei anumite accente speciale, "condimenteaza" aranjamentele cu panglici in culori asortate sau cu ghirlande artificiale, vita de vie, flori de sezon (cum ar fi crizantemele, carciumaresele etc.), in nuantele toamnei, sau, de ce nu, cu tartacute decorative, extrem de aspectuoase.

In plus, daca vrei cu adevarat sa faci senzatie, poti adauga si luminite pentru coronitele sau ghirlandele care iti vor decora usa de la intrarea in apartament. In cazul in care luminitele pe care le folosesti pentru bradul de Craciun nu mai sunt utilizabile, cumpara o ghirlanda cu becuri mici si albe.

Protejeaza-ti mobila!

Frunzele, dovlecii sau tartacutele proaspete, conservate sau uscate se inmoaie si "curg" dupa o scurta perioada de timp. Pentru a-ti proteja elementele de mobilier, fie ca acestea sunt din lemn natural sau lacuit, intotdeauna asaza aceste decoratiuni pe un platou, o placa de lemn, o folie din aluminiu sau o bucata de plastic, in functie de preferinte si de felul in care se potrivesc cu aranjamentul tau. De asemenea, aranjamentele vor fi mai usor de mutat intr-un alt loc.

Depozitate cu intelepciune, decoratiunile rezista mai multi ani

Daca sunt pastrate in mod corespunzator si depozitate in locuri sigure, cele mai multe dintre aceste obiecte (stiuletii de porumb, spicele de grau, frunzele uscate si diferitele fructe) pot rezista ani intregi. Pentru a fi sigura ca "nu vor face gandacei", asaza aceste aranjamente in cutii sau in pungi din plastic inchise ermetic.

De regula, aceste decoratiuni sunt de dimensiuni mari, astfel incat mai mult ca sigur ca vei avea nevoie de mai mult de o cutie pentru amplasarea lor in locuri sigure... Eticheteaza cutiile si asaza-le intr-un loc uscat, preferabil o debara, unde sa nu te incurce pana la anul, cand le vei putea admira din nou.

Recolta de toamna
Ardei iuti, gogosari, seminte de orice fel, dovleci de diferite dimensiuni - aceasta este reteta pentru cateva decoratiuni de toamna. Pune-ti imaginatia la incercare si procura-ti cateva elemente (banale) pentru cateva aranjamente interesante.



Rama poate fi vopsita in culori tari inainte de a lipi samburii sau legumele uscate, cu orice adeziv din comert.



Cosul il poti cumpara, daca nu optezi pentru varianta impletirii unor nuiele sau a catorva corzi culese din vita-de-vie. Apoi, ardei iuti, cateva plante uscate... Aranjamentul tine doar de... gust.




Un platou din sticla, cu o lumanare parfumata (in esenta preferata) si un decor din cateva flori si fructe salbatice (lipite direct de platou si de lumanare, cu putin superglue) pot fi cadoul ideal: util, ingenios, personal si... necostisitor.

Obiectele pot fi comandate si pe adresa redactiei: , la pretul de 300.000 lei/buc.


_______________________________________
"WEBMASTERS TOP"                  "Producator vinuri nobile       Free scripts for site

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la