IDEI DE AFACERI
AFACERI.IDEI.EXEMPLE.LEGISLATIE.FRANCIZE.PLANURI DE AFACERI.UMOR.SEX.SCRIPTURI . Mihai Daniel Omae Scripturi gratis: http://scripturi.3xforum.ro
Lista Forumurilor Pe Tematici
IDEI DE AFACERI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE IDEI DE AFACERI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
i.oana din Bucuresti
Femeie
20 ani
Bucuresti
cauta Barbat
20 - 45 ani
IDEI DE AFACERI / IDEI DE AFACERI.PLANURI.STRATEGII.MANAGEMENT.RESURSE UMANE. / Cresterea Ciupercilor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
omaebazooka
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 494
FAMILIA PLEUROTUS
Descriere: Sunt de forma asimetrica si cresc grupate in buchete.
Piciorul gros,scurt si carnos se continua cu palaria ce are forma asemanatoare unei scoici.
Pe partea inferioara a palariei se afla lamelele producatoare de spori, de culoare alb-crem, ce coboara pana la baza piciorului.


Valoare alimentara si medicinala:
Ciupercile pot fii consumate ca aliment dietetic, deoarece nu contin amidon iar grasimile sunt in cantitati reduse doar sub forma combinata (fosfatidele, lectinele, ergosterine). Valoarea nutritiva este de 250-400kcal/100g substanta uscata.


Cultivarea:
Cultivarea ciupercilor Pleurotus se poate face in regim de mica productie sau chiar la scara industriala.
Substratul celulozic de cultura (compostul) poate contine deseuri din agricultura, silvicultura, industria textila etc., de exemplu :
- paiele de grau,orz sau orez
- ciocalai de porumb

Prelucrarea compostului
La pregatirea compostului se folosesc produsele reziduale din complexele de crestere animaliere. Compostarea, prin definitie, este un proces de transformare biochimica, fizico-chimica si microbiana a reziduurilor organice. Aceasta transformare dureaza aproximativ o luna si necesita multa munca din partea producatorului.

Stocul initial
Stocul initial trebuie procurat comercial. E nevoie cam de 2,5 - 3 kg de micelii (mici radacini de ciuperci) pentru a planta pe 100 kg de paie.

Cresterea ciupercilor Pleurotus
Ciupercile Pleurotus se vor crestere in saci de politilena de 0.05 - 0.1 mm grosime cu diametru de 25-30 cm si inaltime de 70 cm. Sacii se vor umple cu compost prelucrat si se vor perfora cu gauri de diametru de 10-12 mm la distante de 12-15 cm intre gauri.


FAMILIA LENTINUS
Ciuperca Lentinus Edodes mai este denumita Shiitache (din japoneza), Lentina (franceza) sau ciuperca parfumata de castan, datorita aromei puternice, avand un miros exotic, asemanator cu cel de banana

Crearea mediului de crestere artificiala a ciupercilor
Ciupercile Lentinus cresc atat in od natural cat si artificial pe trunchiurile copacilor. Pentru a simula conditiile salbatice de crestere a acestor ciuperci aveti nevoie de multe buturugi de 10-15 cm diametru si 1- 1,5 m lungime.

Cresterea ciupercilor
Dupa altoire bustenii se vor pune intr-o zona umbrita. Umiditatea este deosebit de importanta pentru buna dezvoltare a ciupercilor si va trebui sa fie urmarita regulat. Este important ca bustenii sa nu fie niciodata uscati, dar nici sa nu fie foarte umezi sa mucegaiasca.


Boli si daunatori
Principialele vietuitoarele care ar putea dauna culturii de ciuperci sunt soarecii, veveritele, pasarile, termitele, cerbii sau chiar ursii. Problema acestor daunatori se pune in special daca cresteti ciupercile in aer liber

Comercializarea
Cumparatorii de ciuperci Lentinus verifica prospetimea, culoarea si forma pentru a estima calitatea productiei. Aceste ciuperci pot fi, in general, inghetate pentru 4-5 zile fara sa se deterioreze sub o forma oarecare.


_______________________________________
"WEBMASTERS TOP"                  "Producator vinuri nobile       Free scripts for site

pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la